Takie śniadanie potrafi wzbudzić dobry humor z samego rana! Wykonanie ekspresowe, a smak zachwycający, i ta delikatność 😍
Składniki (na ok. 30 szt.):
- 250g kefiru
- 2 średnie banany
- 150 – 200g mąki pszennej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- szczypta soli
Przygotowanie:
- 250g kefiru, 2 średnie banany bez skórek, 150g maki pszennej, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 jajka i szczyptę soli blendujemy na gładką masę. (Jeżeli wolicie banana w kawałkach, to możecie rozgnieść go widelcem i dodać do zblendowanych pozostałych składników).
- Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Jeżeli jest za rzadkie dodajemy jeszcze 50g mąki.
- Smażymy na odrobinie masła klarowanego lub suchej nieprzywierającej patelni i gotowe!
- Proponuje podawać z konfiturą z wiśni.
Smacznego!
Nie użyła Pani jajek w przepisie
Bardzo dziękuje za zauważenie 🙂 już poprawione 🙂