A ona znowu gotuje Przekąski Śniadania

Delikatne placuszki bananowe na kefirze

Takie śniadanie potrafi wzbudzić dobry humor z samego rana! Wykonanie ekspresowe, a smak zachwycający, i ta delikatność 😍

Składniki (na ok. 30 szt.):

  • 250g kefiru
  • 2 średnie banany
  • 150 – 200g mąki pszennej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. 250g kefiru, 2 średnie banany bez skórek, 150g maki pszennej, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 jajka i szczyptę soli blendujemy na gładką masę. (Jeżeli wolicie banana w kawałkach, to możecie rozgnieść go widelcem i dodać do zblendowanych pozostałych składników).
  2. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Jeżeli jest za rzadkie dodajemy jeszcze 50g mąki.
  3. Smażymy na odrobinie masła klarowanego lub suchej nieprzywierającej patelni i gotowe!
  4. Proponuje podawać z konfiturą z wiśni.

Smacznego!

2 komentarze

Leave a Reply